Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Oταν θελεις κατι πολυ...........

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

 

 

 

 

 

 

Oταν θελεις κατι πολυ...........

Κατα καιρους διαβαζω και εδω στο διαδυκτιο αλλα και σε διαφορα περιοδικα ρησεις και αποφθεγματα διαφορων ανδρων, επιφανων στην πλειοψηφια τους.

Διαβασα λοιπον και την ρηση του δυσμοιρου πλην καλοπροαιρετου Paulo Coelho οτι "Οταν θελεις κατι πολυ ολες οι δυναμεις του συμπαντος συμμαχουν για να το αποκτησεις."

Η αληθεια ειναι οτι οταν θελεις πολυ κατι αν δεν εχεις ισχυρη υποστηριξη απο διαφορα "μεσα" και την απαραιτητη κινητηριο δυναμη του χρηματος δεν προκειται να το αποκτησεις ποτε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για να προλαβω τυχον οπαδο αυτης της γνωμης, που πρωτος διατυπωσε ο βραζιλιανος, γεννημενος στο Ριο συγγραφεας, θα πω πως τα πραγματα που ηθελα και θελω πολυ στην ζωη μου δεν τα απεκτησα και πιθανον δεν θα τα αποκτησω ποτε, οχι ομως γιατι δεν το ηθελα πολυ αλλα γιατι ουτε δεκα συμπαντα να συμμαχησουν δεν προκειται να τα αποκτησω.

Ορισμενα πραγματα ειναι πανω απο συμμαχιες και υποκεινται στους νομους της συνομωτικοτητας.

Θα σας μιλησω συγκεκριμμενα για να μην νομιζετε οτι λεω αρλουμπες.

Το να γινω ας πουμε πρωθυπουργος, οχι οτι το ηθελα ποτε, αλλα και αυτοι που ολοι το ηθελαν δεν εγιναν. Εγινε καποιος που η μοιρα του ηταν προδιαγεγραμμενη να γινει. Και με τον επομενο ετσι θα γινει.

Το τζοκερ. Λετε να μην θελει να το κερδισει κανεις αλλος εκτος απ αυτον που το κερδιζει;
Δυστυχως ομως μονον ο ενας κερδιζει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Λετε να θελει ο φτωχος μεταναστης που δουλευει για να κατασκευαστουν μεγαλοπρεπα εργα να παραμεινει για παντα εργατης;
Θα παραμεινει ομως γιατι διευθυντης και εργοδοτης θα ειναι ο γιος του αφεντικου της κοινοπραξιας που κατασκευαζει το εργο

Στην ζωη για να εκπληρωσεις υψηλους στοχους και να γινεις κατι περισσοτερο απ αυτο που ηταν ο πατερας σου η ο παπους σου θα πρεπει οχι το συμπαν να συμμαχει αλλα η εσυ ο ιδιος να συνομωτεις και να πατας πανω σε πτωματα η καποιος προγονος σου να το εχει κανει ηδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου