Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΡΕΙΒΙΚ

ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΡΕΙΒΙΚ
Ζήτησε τη θανατική ποινή και εξαιρέθηκε


Το δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση του 'Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ αποφάσισε να εξαιρέσει, για λόγους μεροληψίας, έναν από τους βοηθούς δικαστές κατά την σημερινή δεύτερη ημέρα της δίκης του Nορβηγού, ο οποίος το καλοκαίρι σκότωσε 77 ανθρώπους, μετά τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε ζητήσει μέσω του διαδικτύου να επιβληθεί η θανατική ποινή στον Μπρέιβικ.

Νωρίτερα σήμερα δικαστικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με την υπερασπιστική ομάδα του 'Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ και την εισαγγελία . Αμέσως μετά την έναρξή της, διακόπηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του Μπρέιβικ, επειδή ο εισαγγελέας και η υπεράσπιση ζήτησαν να εξαιρεθεί ο βοηθός δικαστή Τόμας Ιντρρεμπόε. Ο Μπρέιβικ προσήλθε σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου για να καταθέσει απευθύνοντας και πάλι ναζιστικό χαιρετισμό.

Ο βοηθός δικαστή είχε γράψει στο Facebook στις 23 Ιουλίου, μια ημέρα δηλαδή μετά τις επιθέσεις του Μπρέιβικ κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 77 άνθρωποι, ότι "η θανατική ποινή είναι η μοναδική κατάλληλη τιμωρία στην υπόθεση αυτή", έγραψε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Vepsen.

Η αστυνομία ερευνά το δημοσίευμα και αναμένεται να γίνει γνωστό αν οι συνήγοροι του Μπρέιβικ θα ζητήσουν την εξαίρεση του βοηθού δικαστή. Στην δίκη συμμετέχουν δύο δικαστές και τρεις εθελοντές βοηθοί, δηλαδή πολίτες χωρίς νομική εκπαίδευση. Ο βοηθός δικαστή επιβεβαίωσε ότι ανέβασε το συγκεκριμένο σχόλιο στο Facebook, δήλωσε η προεδρεύουσα δικαστής Βένκε Ελίζαμπεθ 'Αρντσεν. Στη Νορβηγία δεν ισχύει η εσχάτη των ποινών.

Πηγή: REUTERS
17/04/2012 - 15:3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου