Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Δεν θα τρελαθούμε εντελώς με κάποιους δήθεν χριστιανούς!..


Δεν θα τρελαθούμε εντελώς με κάποιους δήθεν χριστιανούς!..

Δεν θα τρελαθούμε εντελώς με κάποιους δήθεν χριστιανούς!..
Είπαμε ότι σήμερα στον δυτικό κόσμο υπάρχει μεγάλη αθεΐα, αλλά να υπάρχει και … χριστιανική ομάδα Exodus International, η οποία προωθεί το «πρώην-ομοφυλοφιλικό» κίνημα ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να αλλάξουν την σεξουαλική τους προτίμηση «μέσα από τη δύναμη του Ιησού», όπως ισχυρίζεται, αυτό πάει πολύ!..
ΤΟ ΓΡΑΨΑΜΕ και προχθές. Η αθεΐα (όπου κι αν πιστεύει κανείς) οδηγεί σε πολλά και επικίνδυνα μονοπάτια. Ιδίως όταν ορισμένοι το παίζουν «χριστιανοί» και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποδείξουν το ακριβώς αντίθετο!
Τι λέγεται, όμως, αθεϊσμός;
Ιστορικά δεν μπορούμε να μιλούμε για αθεΐα με ορισμένο περιεχόμενο, αλλά κάθε φορά πρέπει να διευκρινίζουμε πού αναφερόμαστε. Ως άθεοι στην αρχαία Ελλάδα κατηγορήθηκαν φιλόσοφοι, όπως ο Σωκράτης και ο Αριστοτέλης, επειδή η πίστη τους ερχόταν σε αντίθεση με την αντίληψη της πόλης περί θεών. Ως άθεοι θεωρούνταν και οι χριστιανοί από τους ειδωλολάτρες.
Η αθεΐα μπορεί να διακριθεί σε πρακτική και θεωρητική. Πρακτική αθεΐα είναι η αθρησκεία, όταν δηλαδή κάποιος ζει χωρίς να υπακούει σε νόμους οι οποίοι θεσπίζονται από τη θρησκεία ως αποκάλυψη του Θεού. Θεωρητική αθεΐα είναι αυτή που ανέπτυξαν διάφορες φιλοσοφίες, οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν πια το Θεό ως δημιουργό του υλικού και πνευματικού κόσμου, αλλά τον εξηγούν με δεδομένα φυσιοκρατικά ή ιστορικά.
Μ’ αυτά τα λίγα περί αθεΐας, ας διαβάσουμε το παρακάτω δημοσίευμα πουαλιεύουμε μέσα από τη γνωστή ιστοσελίδα «Mαντάτα», αλλά και την "Καθημερινή" ή τον "Σκάϊ":
Οργή για την εφαρμογή της Apple "θεραπεία από την ομοφυλοφιλία"
Εφαρμογή σε iPad και iPhone της Apple, με το όνομα "θεραπεία από την ομοφυλοφιλία" (gay cure) που στοχεύει τους ομοφυλόφιλους συγκεντρώνει την οργή ακτιβιστών υπέρ των ομοφυλοφιλικών δικαιωμάτων.
Μέχρι εχθές 80.000 άνθρωποι υπέγραψαν ένα αίτημα κατά της εφαρμογής . Από τη μεριά της η εταιρεία θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος για οποιεσδήποτε ενστάσεις.
Πίσω από την εφαρμογή βρίσκεται η χριστιανική ομάδα, Exodus International, η οποία προωθεί το «πρώην-ομοφυλοφιλικό» κίνημα ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να αλλάξουν την σεξουαλική τους προτίμηση. Η εφαρμογή δίνει στους χρήστες «ελευθερία από την ομοφυλοφιλία μέσα από τη δύναμη του Ιησού», σύμφωνα με την ομάδα.
ΠΗΓΗ:
http://www.madata.gr/epikairotita/world/97150.ht

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου