Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ρίχτερ οργής για τον Χοακίν Φούχτελ



Ρίχτερ οργής για τον Χοακίν Φούχτελ





Μάχες σώμα με σώμα δόθηκαν ανάμεσα σε εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και άνδρες των ΜΑΤ. Οι δημοτικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν χθες το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΔΕΘ, όπου πραγματοποιούνταν η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση, στην οποία συμμετείχε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χοακίν Φούχτελ.

Οι διαδηλωτές ύψωσαν τα χέρια τους και μούντζωναν προς το μέρος όπου βρισκόταν ο ειδικός απεσταλμένος της Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, ο οποίος άναψε φωτιές, όταν δήλωσε ότι τη δουλειά που κάνουν 1.000 υπάλληλοι στη Γερμανία στη χώρα μας την κάνουν 3.000!

Ανδρες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί κατά μήκος της Πύλης Εμπορευμάτων της ΔΕΘ και εμπόδιζαν τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο σημείο να περάσουν στον εσωτερικό χώρο. Σημειώθηκε ένταση, όταν οι δημοτικοί υπάλληλοι επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών, οι οποίοι αντιστάθηκαν και χρησιμοποίησαν τα κλομπ και τις αψίδες τους για να τους απωθήσουν.

Τα πνεύματα ηρέμησαν για πολύ λίγα λεπτά, έως τη στιγμή που έφτασε στο σημείο ο πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βόλφγκανγκ Ομπερμάιερ.


Τρομοκρατημένος

Με γουρλωμένα τα μάτια είδε διαδηλωτές, που τον αντιλήφθηκαν, να κατευθύνονται με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος του. Ο Γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη δεν σταμάτησε, αλλά συνέχισε να περπατά κατευθυνόμενος προς την είσοδο της ΔΕΘ. Εξαγριωμένοι διαδηλωτές εκτόξευσαν εναντίον του νερό και καφέδες. Του άρπαξαν από τα χέρια ορισμένα από τα χαρτιά που κρατούσε και τον πολιόρκησαν. Ο Γερμανός αξιωματούχος, σαστισμένος, συνέχισε να κινείται προς την είσοδο της ΔΕΘ και ένιωσε ανακούφιση όταν αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τι συνέβη και έσπευσαν προς το σημείο όπου βρισκόταν. Τον προστάτεψαν και τον απομάκρυναν από τους διαδηλωτές.

«Χαίρομαι που είμαι σήμερα εδώ, χαίρομαι που κάποιοι διαδηλωτές μού πήραν κάποια από τα χαρτιά μου και δεν μπορώ να τα διαβάσω όλα» είπε ο Γερμανός πρόξενος.

Λίγη ώρα αργότερα, διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν στο εσωτερικό της ΔΕΘ από αφύλακτη παράπλευρη είσοδο. Απωθήθηκαν από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και λίγη ώρα μετά ξεκίνησαν πορεία που κατέληξε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Εκεί έκαψαν τη σημαία της Ε.Ε., ύψωσαν στη θέση της ένα μαύρο πανί και έκαναν κατάληψη στο γραφείο του Γιάννη Μπουτάρη.


Θάνος Χερχελετζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου