Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ο Φριτζ Λανγκ ξετυλίγει ένα μοιραίο ερωτικό πάθος

Ο Φριτζ Λανγκ ξετυλίγει ένα μοιραίο ερωτικό πάθος

O Φριτζ Λανγκ αποκαλύπτει το σκοτεινό πρόσωπο του έρωτα με το φιλμ «Scarlett street» (1945) που προβάλλεται σε επανέκδοση.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

«Scarlett street» (1945)
Ο Φριτζ Λανγκ χρωματίζει με εξπρεσιονιστικές πινελιές αυτό το κλασικό φιλμ νουάρ, συνεισφέροντας στον κινηματογραφικό μύθο της μοιραίας γυναίκας. Τους βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Έντουαρντ Τζ. Ρόμπινσον, Τζόαν Μπένετ και Ντάν Ντιούρια. Ο γνωστός σκηνοθέτης δίνει τη δική του εκδοχή στην ιστορία που πρώτος είχε παρουσιάσει ο Ζαν Ρενουάρ με τη «Σκύλα». Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα (και στη συνέχεια θεατρικό έργο) των Georges de La Fouchardière και André Mouézy-Éon.
Στην υπόθεση του έργου ο Κρίστοφερ Κρος (Έντουαρντ Τζ. Ρόμπινσον), είναι ένας ευσυνείδητος ταμίας που εργάζεται επί 25 χρόνια στην ίδια τράπεζα. Αιχμάλωτος σε μια γκρίζα ρουτίνα και έναν αδιάφορο γάμο, αναζητεί παρηγοριά στη ζωγραφική, Μια βροχερή νύχτα σώζει την γοητευτική Κίτι από κάποιον άγνωστο άνδρα στην οδό Scarlett. Σύντομα ο Κρις ερωτεύεται την Κίτι και της προσφέρει καταφύγιο στο ατελιέ του. Εκείνη όμως έχει ήδη καταστρώσει το δικό της σχέδιο για να εκμεταλλευτεί την καλοσύνη του. Μαζί με τον εραστή της, η Κίτι παρασέρνει τον Κρις στην αυτοκαταστροφή…
Πρωταγωνιστούν οι : Έντουαρντ Τζ. Ρόμπινσον, Τζόαν Μπένετ, Ντάν Ντιούρια, η ταινία προβάλλεται από τη New Star.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου