Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Η Αργεντινή αντιστέκεται στους «γύπες»

Η Αργεντινή αντιστέκεται στους «γύπες»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012, 11:09
Ads by Google
Security cameras Search Largest China Supplier Base. Verified Global Exporters-Join Free www.alibaba.com/Security-Cameras
Η απόφαση του εφετείου των ΗΠΑ που ζητά να πληρωθούν τα funds-«γύπες» στην ονομαστική αξία των ομολόγων της Αργεντινής τα οποία κατέχουν, προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου της χώρας. Η Κριστίνα Φερνάντεζ υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή έχει ως στόχο να πλήξει το διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης με το οποίο προχωρά η χώρα, σε αντίθεση με τα αποτυχημένα μοντέλα της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

«Λοιπόν, έχω άσχημα νέα για αυτούς. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του 93% των ομολογιούχων που πίστεψαν ότι η Αργεντινή θα τους πληρώσει. Αυτούς θα πληρώσει η Αργεντινή», δήλωσε εμφατικά σε τηλεοπτική της ομιλία.

Τα vulture funds είχαν αγοράσει ομόλογα της Αργεντινής πριν τις αναδιαρθρώσεις του 2002 και του 2010 για ως και 14 σεντς ανά δολάριο και δεν αποδέχτηκαν την αναδιάρθρωση, ώστε να πληρωθούν στο ακέραιο της ονομαστικής αξίας. Είναι η προσφιλής τακτική αυτών των funds, αυτός είναι και ο λόγος που έχουν αποκτήσει το παρατσούκλι του «γύπα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου