Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

«Χωρίς δικαιοσύνη, φουντώνει η οργή»



Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012







Κυριαρχούν τα δημοσιεύματα για τη χθεσινή γενική απεργία στην Ελλάδα. Η οργή των πολιτών για τα μέτρα λιτότητας στις χώρες της κρίσης μεγαλώνει και αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις στα προβλήματα.
Με τον τίτλο «φλόγες της οργής» συνοδεύει η Süddeutsche Zeitung πρωτοσέλιδη φωτογραφία από επεισόδια στο περιθώριο των διαδηλώσεων της χθεσινής γενικής απεργίας στην Ελλάδα. Το ρεπορτάζ στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας του Μονάχου σημειώνει ότι «άνω του 90% των Ελλήνων είναι αντίθετοι με το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησής τους. Δεκάδες χιλιάδες το έδειξαν την Τετάρτη με διαδηλώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη». Σε αφιέρωμα στις εσωτερικές της σελίδες η SZ κάνει λόγο κάνει λόγο για «επεισόδια στην Αθήνα, συγκρούσεις στη Μαδρίτη και αυξανόμενη ανεργία στη Γαλλία. Η ανησυχία», σημειώνει το δημοσίευμα, «αναζωπυρώνεται και πάλι σε πολλές χώρες της Ευρώπης».
Η εφημερίδα αναρωτιέται αν μπορεί να αναχαιτιστεί η οικονομική πτώση και αν θα δοθεί πρόσθετη βοήθεια στις χώρες που υποφέρουν επισημαίνοντας ότι «φαίνεται να υπάρχει ένα ρήγμα ανάμεσα στις χώρες τις βόρειας Ευρώπης και σε εκείνες του Νότου». Στο σχόλιό της με αφορμή την αντίδραση των πολιτών στη σκληρή λιτότητα η SZ παρατηρεί: «Τα όρια της αντοχής (σ.σ. μίας κοινωνίας) διευρύνονται ή στενεύουν και ανάλογα με την πειθώ και την αισιοδοξία που μπορεί να καλλιεργήσει μία πολιτική ηγεσία. Μία τέτοια πολιτική ηγεσία λείπει τώρα με οδυνηρό τρόπο από την Ελλάδα και την Ισπανία. Μάλιστα ενισχύεται το αίσθημα της άδικης μεταχείρισης επειδή οι πλούσιοι και τράπεζες μένουν αλώβητοι. Χωρίς δικαιοσύνη, φουντώνει η οργή».
Αναρτήθηκε από babis στις 9:08 π.μ. http://www.blogger.com/img/icon18_email.gif
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Οι αναδημοσιεύσεις, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου