Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

«Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός παρουσίασαν βελτίωση»



Real Γεωργίου speaking
«Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός παρουσίασαν βελτίωση»
5/10/2012 5:53:45 μμ













Ενα καλό πρώτο μήνα ημίχρονο έκανε ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο με την Αρσεναλ, ένα καλό δεύτερο ημίχρονο έκανε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ με την Τότεναμ και κάποιες τάχα μου, τάχα μου, αντικειμενικές φυλλάδες και αντικειμενικά ραδιόφωνα άρχισαν πάλι το γνωστό ποίημα: «Επιτέλους ανάσταση για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Επαιξαν και οι δύο μεγάλη μπάλα και έδειξαν ότι χτίζουν ομαδάρες για το μέλλον». Ημαρτον!!!

Ηρεμα, ρε, περίεργοι, που μια ζωή είστε πουλημένοι στο κοινό σας και ψάχνετε ευκαιρία για να τους γλυκάνετε τα αυτιά, μπας και πουλήσετε κανα φύλλο παραπάνω ή για να πάρετε πόντους από την ακροαματικότητα... Πράγματι, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός παρουσίασαν μια βελτίωση για ένα ημίχρονο ο καθένας, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους, αλλά από που και ως που έπαιξαν τη μπαλάρα που εσείς επιμένετε; Μια τζούρα αισιοδοξίας έδωσαν και οι δύο και τίποτα παραπάνω. Σταματήστε πια τις υπερβολές, μη τους φουσκώνετε το μυαλό, κακό τους κάνετε, όχι καλό.

Η βροχή που έπεφτε στο Λονδίνο φαίνεται ότι καθάρισε το μυαλό του Ζάρντιμ και το στήσιμο που έκανε στον Ολυμπιακό σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ήταν πράγματι για σεμινάριο. Με αδιάκοπο τρέξιμο και πρέσινγκ όλων των παικτών και με τα ντουμπλέ μαρκαρίσματα που έκαναν στον αντίπαλο, ο Ολυμπιακός μίκρυνε πολύ τον χώρο και η Αρσεναλ έπαθε βραχυκύκλωμα. Και το σπουδαίο, ήταν ότι όταν ο Ολυμπιακός έκανα τα κλεψίματα του, δεν έστελνε τη μπάλα πανικόβλητος για χόρτα. Είχε το νου του και στη δημιουργία. Με μεγάλες μπαλιές αιφνιδίασε έντονα 2-3 φορές την άμυνα της Αρσεναλ και αν ο Μασάδο ήταν πιο ψύχραιμος στην σπάνια ευκαιρία που έχασε, ο Ολυμπιακός θα είχε προηγηθεί αυτός στο σκορ και θα είχαν αλλάξει τα κόζα. Προσοχή!!! Θα το ξαναπώ άλλη μια βόλα. Η αξιοπρεπέστατη εμφάνιση που έκανε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, δεν οφειλόταν στην ούτως ή ,άλλως μέτρια ποιότητα των παικτών του, αλλά αποκλειστικά και μόνο στο εξαιρετικό στήσιμο που είχε εφαρμόσει ο Ζάρντιμ. Διότι αν ανέβαζε ψηλά τους παίκτες για να κυνηγήσουν το γκολ, το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν πολλά με λίγα.

Αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο, που οι ερυθρόλευκοι βγήκαν μαζικά μπροστά για να ισοφαρίσουν, ενώ παράλληλα τους έπιασε και δύσπνοια από το τρέξιμο που είχαν ρίξει στο πρώτο ημίχρονο. Τότε φάνηκαν οι μεγάλες αδυναμίες που έχει φέτος ο Ολυμπιακός. Οι χώροι μεγάλωσαν, η διαφορά ταχύτητας από την Αρσεναλ έγινε ιδιαίτερα αισθητή και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, παίκτες όπως ο Κοντρέρας, ο Σιόβας, ο Μανιάτης και ο Ντιαγκίτε, που στο πρώτο ημίχρονο είχαν διακριθεί ιδιαίτερα, στο δεύτερο ημίχρονο εκτέθηκαν και εξαφανίστηκαν από το γήπεδο. Ετσι είναι. Τέτοιου είδους παίκτες όσο παίζουν σε μικρούς και κλειστούς χώρους διακρίνονται ιδιαίτερα. Μόλις όμως βγούνε στο πέλαγος, κάνουν μπουρμπουλήθρες. Νέκρωσε και ο Μήτρογλου, νέκρωσε και ο Φούστερ με τον Μασάδο , μπήκε μέσα και ο Πάντελιτς που έτρεχε σαν συγκαμένος και ήθελε ταλκ στα μπούτια του και έτσι το φαγητό κάηκε στην κατσαρόλα.

Εγώ, ένα θα πω. Στο πρώτο ημίχρονο που ο Ολυμπιακός είχε τις απαιτούμενες δυνάμεις, αν υπήρχε στην επίθεση ο Μιράκας, θα έκανε γάμο στα βαριά σέντερ μπακ της Αρσεναλ. Ακόμα και ο γρήγορος Λούα-Λούα αν υπήρχε μπροστά, το ίδιο θα έκανε κι αυτός .Θέλω να πω, ότι από τον φετινό Ολυμπιακό λείπει πολύ ο παίκτης της μπούκας και της διείσδυσης.

Ερώτηση: H ανάκαμψη του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο οφείλεται στους δικούς τους παίκτες, ή , στους παίκτες της Τότεναμ; Εβλεπες χθες την Τότεναμ και αναρωτιόσουν, αυτή η ομάδα κέρδισε πριν λίγες μέρες της Γιουναϊτεντ μέσα στο Μάντσεστερ; Και αν θέλεις να προχωρήσεις παραπέρα την ερώτηση, πως αυτός ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης; Τέλος πάντων, το κέρδος του ΠΑΟ με την χθεσινή ισοπαλία είναι, ότι κατάφερε να βελτιώσει την ψυχολογία του. Οχι όμως την ποιότητά του...

Δύο ομάδες με εντυπωσίασαν από τα παιχνίδια του Τσαμπίονς Λίγκ. Η Σαχτάρ και η Ντόρτμουντ. Τρομακτική εξέλιξη και οι δύο. Ειδικά η γερμανική ομάδα δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Αυτές, μάλιστα έχουν μεγάλο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου