Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Όσα μας δίδαξε το "Twilight Saga" για τις σχέσεις

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Όσα μας δίδαξε το "Twilight Saga" για τις σχέσεις


Mε την τέταρτη ταινία του Twilight Saga ήδη να παίζεται στο σινεμά (Βreaking Dawn) και λίγο πριν το μεγάλο φινάλε με το δεύτερο μέρος της Χαραυγής, θυμόμαστε ξανά τι μας δίδαξε το Λυκόφως για τις σχέσεις, τον έρωτα, το γάμο και το φυσικά το σεξ!
Ο μεγάλος έρωτας θα έρθει!
Ο μεγάλος έρωτας θα έρθει!
Ο έρωτας με την πρώτη ματιά μπορεί να σου συμβεί: στο Λυκόφως, είδαμε την κατά τα άλλα ντροπαλή Μπέλα και τον κλεισμένο στον εαυτό του Έντουαρτ να παθαίνουν τον ντουβρουτζά με την πρώτη ματιά που ολοκληρώνεται, εκεί που το αυτοκίνητο είναι στο τσακ να πατήσει την Ιζαμπέλα κι ο σούπερ βρυκόλακας Έντουαρτ την σώζει κοιτώντας την κατάματα. Ο έρωτας μπορεί να σου αλλάξει την άποψη που έχεις για τη ζωή: η Μπέλα μετακόμισε στο σπίτι του μπαμπά της στο Φορκς μέσα στη μαύρη συφορά και πίστευε πως η ζωή της εκεί θα είναι μίζερη. Κι όμως, με το που γνώρισε τον Έντουαρτ και τη βροχή αγάπησε και το χιόνι και την μαυρίλα του Φορκς.
Ο μπαμπάς σου δύσκολα θα δεχτεί πως δεν είσαι πια το κοριτσάκι του: τι κι αν τον έφερε στο σπίτι, τι κι αν τον παντρεύτηκε, τι κι αν διαθέτει στάτους και χρήμα, τι κι αν είναι κούκλος, ο μπαμπάς της Μπέλα ποτέ δεν θα δεχτεί τον Έντουαρτ Κάλεν ως γαμπρό του. Το προσπαθεί δεν λέμε αλλά καταλαβαίνει από μακρυά ότι κάτι περίεργο τρέχει με το αγόρι τούτο. Που και τέλειος να ήταν, κάτι στραβό θα έβρισκε ο άμοιρος πατέρας να του προσάψει.
Αποδέξου τον καλό σου με τα ελαττώματά του: τι κι αν δεν λούζει το μαλλί του, τι κι αν αλλάζει παλτό και μπλούζα κατόπιν αίτησης, τι κι αν χάνεται χωρίς να σου δώσει εξήγηση αλλά δείχνει πόσο σε αγαπά, πρέπει να το καταλαβαίνεις το αγόρι σου με τις παραξενιές σου ακόμα κι αν αυτό λαμποκοπά στον ήλιο
Δεν καψουρεύεσαι τον άντρα που σου ταιριάζει στα χαρτιά αλλά εκείνον που θέλει η καρδούλα σου: η Μπέλα θα μπορούσε μια χαρά να ζήσει τη ζωή της με το λυκάκι Τζέικομπ που και κοιλιακό φέτα διέθετε και ο μπαμπάς της τον ενέκρινε και τα χέρια του έπιαναν (τεχνίτης από τους λίγους που μέχρι και μηχανές φτιάχνει). Κι όμως, το κορίτσι ερωτεύτηκε σφόδρα έναν βρικόλακα που κινδύνευε να την φάει από στιγμή σε στιγμή και που την έμπλεξε σε ένα σωρό μπελάδες. Αλλά τι να πεις, αγάπη δίχως πείσματα....
Αγάπη σημαίνει να γίνεσαι θυσία: γιατί σε προκαλώ, ποιό βαμπίρ θα καταπίεζε τόσο τις σεξουαλικές του ορέξεις για να μην κάνει κακό στην καλή του. Και ποιό κορίτσι θα δεχόταν να γίνει βαμπίρ για να ζήσει μια αιώνια ζωή δίπλα στον καλό της κι έχανε φίλους, συγγενείς και τη ζωή της όπως την ήξερε. Θυσία!!!
Η φιλία ανάμεσα σε ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι είναι δύσκολο πράγμα: μετά το άγαρμπο φευγιό του Έντουαρτ για να την προστατεύσει, η Μπέλα έγινε κολλητή με τον Τζέικομπ. Και μπορεί η νεαρά να ήταν καψούρα με τον ψηλό αλλά το λυκάκι φιλικά- φιλικά έβαλε σκοπό να την κάνει δικιά του.
Ένα ερωτικό τρίγωνο πάντα είναι πιθανό και δεν ξέρεις πότε θα σου συμβεί: Τζέικομπ- Μπέλα - Έντουαρτ: περάσαμε μια ολόκληρη Έκλειψη ανησυχώντας με ποιόν θα καταλήξει η πέτρα του σκανδάλου με τα αθλητικά παπούτσια. Το μόνο σίγουρο είναι πως στο τέλος, κάποιος από το τρίγωνο βγαίνει πικραμένος και ζημιωμένος.
Η αγάπη θα σε κάνει να περάσεις σαράντα κύματα: η Μπέλα παραλίγο να σκοτωθεί, να πνιγεί, να καεί, να πάθει χίλιες συμφορές επειδή αγάπησε τον Έντουαρτ. Εσύ μπορεί να μην περάσεις τέτοιου είδους δοκιμασίες αλλά οι δυσκολίες θα κάνουν τη σχέση πιο δυνατή.
Και αυτά που πρέπει να θυμάσαι:
Δεν είναι απαραίτητο να παντρευτείς από τα 18 σου! Ειδικά αν σκεφτείς πως ο Έντουαρτ τυπικά τουλάχιστον ήταν πάνω από 100 ετών όταν την έκανε την ρημάδα την πρόταση γάμου.
Δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι το γάμο για να κάνεις έρωτα: φυσικά, οι προγαμιαίες σχέσεις είναι θέμα που πρέπει να λύσεις μονάχη παρόλο που η εκκλησία το θεωρεί ξεκαθαρισμένο.
Όχι, τα νορμάλ ζευγάρια δεν περνάνε το ταξίδι του Μέλιτος παίζοντας σκάκι. Τουναντίον, κάνουν σεξ, μπόλικο σεξ.
Είναι λογικό να έχεις άγχος την πρώτη σου φορά. Μην σε πιάνει πανικός σαν την Μπέλα. Μάθε όσα θες εδώ:
Αν δεν θέλεις να μείνεις έγκυος, πάρτε προφυλάξεις για να μην σου προκύψει εγκυμοσύνη σε δαιμονάκι, βαμπιράκι, μωράκι!
Mην καλέσεις το πρώην στο γάμο σου. Ποτέ δεν θα καταλάβει γιατί παντρεύεσαι τον άλλο κι όχι τον ίδιο!
Αγόρι που φεύγει, πιθανότατα θα επιστρέψει. Δεν χρειάζεται να τον περιμένεις μιας ζωή αλλά ούτε και να κινδυνέψεις να αυτοκτονήσεις για να τον φέρεις πίσω. Αν σε αγαπά, θα γυρίσει! Άσε που ο μεγάλος έρωτας μπορεί να μην έχει γεννηθεί ακόμα: δηλαδή πώς ο Τζέικομπ αποτυπώθηκε στην κόρης Μπέλας- Έντουαρτ, Ρενεσμέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου