Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΡΙ ΜΕΘΕΞΗΣ ΚΑΙ «ΜΕΘΕΞΙΣ»

ΠΕΡΙ ΜΕΘΕΞΗΣ ΚΑΙ «ΜΕΘΕΞΙΣ»



Μέθεξη είναι η λειτουργία εκείνη που φέρνει σε επαφή το ανθρώπινο ον με τον κόσμο των ιδεών. Που συνδέει την επικράτεια των αισθητών πραγμάτων με αυτήν του επέκεινα. Όργανο της η ψυχή. Η ψυχή που έχοντας ανάμνηση του απόλυτου, της ιδέας, πραγμα-τώνει την ύπαρξη της με τον τρόπο της ανέλιξης από το μερικό στο γενικό, από το ομοίωμα στο πρωτότυπο.
Σ' αυτήν την ερωτική της κίνηση η ψυχή «παρασύρει» και τα αισθητά πράγματα τα οποία αποκτούν έτσι την τάση να προσεγγίσουν τα νοητά τους πρότυπα μετέχοντας έτσι της ουσίας τους.
Αυτή η διαδικασία της προσέγγισης που δεν ολοκληρώνεται απόλυτα όμως ποτέ, η
μέθεξη, είναι και ο μόνος, δύσβατος δρόμος προς την αθανασία.

Το «ΜΕΘΕΞΙΣ», είναι ένας χώρος όπου με βιωματικά εργαστήρια και ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, οι συμμετέχοντες ελευθερώνουν το νοητικό και συναισθηματικό τους δυναμικό, αναπτύσσοντας εκτός των άλλων και τις αυτοθεραπευτικές τους ικανότητες.
Επιδιώκει να βελτιώσει τον Μικρόκοσμο αλλά και τον Μακρόκοσμο του καθένα, μέσα από σειρές συστημικών μαθημάτων, καλλιτεχνικών εξερευνήσεων, φιλοσοφικών αφυπνίσεων, δυναμικών διαδραστικών μεθόδων, group therapies, ενατένιση εναλλακτικών πραγματικοτήτων, βιοενεργειακών θεραπειών και άλλων.
Το νέο που φέρνει το «ΜΕΘΕΞΙΣ» είναι η νέα ματιά στα «πράγματα». Ο φρέσκος τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται ακόμη και παλαιότερες μέθοδοι, ενώ δεν φιλοδοξεί να βγάλει κι άλλους, όποιου είδους επαγγελματίες, αλλά να κάνει τους υπάρχοντες καλύτερους. Να κάνει τους συμμετέχοντες να ανελίξουν τον εαυτό τους, να τον γνωρίσουν καλύτερα και να τον αξιοποιήσουν αποτελεσματικότερα.
Απευθύνεται σε όλους όσους έχουν μια Ολιστική αντίληψη για τον άνθρωπο. Και φυσικά σε κάθε ηλικία.
Αντιμετωπίζουμε τον άνθρωπο Ολιστικά. Όχι μόνο ως σώμα, αλλά και ως πνεύμα, ενέργεια και με ότι άλλο μπορεί να τον αποτελεί. Αναζητούμε τα αίτια που προκαλούν τις δυσλειτουργίες του Ανοσοποιητικού και τις ασθένειες, και δουλεύουμε σε αυτό το επίπεδο. Είναι μια καθαρά φιλοσοφική, ενεργειακή, βιωματική και ψυχική δουλειά και γι αυτό υποστηρικτική στην όποια κλασική θεραπευτική αγωγή. Και βέβαια, δεν προσπαθεί να υποκαταστήσει την κλασική ιατρική.
Το όλο εγχείρημα, υποστηρίζεται δυναμικά από άτομα επώνυμα και έγκυρα στο χώρο του ο καθένας. Καλλιτέχνες, επιστήμονες, εναλλακτικοί, στοχαστές κ.λπ Πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια, δεν υπάρχει κανένας φορέας, μυστικό τάγμα, θρησκευτική η μη οργάνωση.
Στηριζόμαστε μόνο στην έντιμη δουλειά και στην ικανοποίηση αυτών που συμμετέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου