Τα γλυκά με βάση τα λουλούδια, ανάλαφρα και μυρωδάτα,
είναι από τα αγαπημένα των κατοίκων του νεραϊδόκοσμου!

τα υλικά που χρειαζόμαστε να έχουμε είναι πανεύκολο να βρεθούν!
θέλουμε:

5 κύπελα ροδοπέταλα
5 κύπελα ζάχαρη
2 κύπελα νερό
χυμό από 2 λεμόνια
μια μέρα βρέθηκα στη διαδικασία που ακολουθούν για την κατασκευή του γλυκού και σας την περιγράφω!
Βγαίνουν οι νεράιδες νωρίς το πρωί στο τριανταφυλλόδασος...
και τα ροδοπέταλα πρέπει να μαζευτούν μόλις ανοίξουν τα μπουμπούκια
με τις στάλες δροσούλας να είναι ακόμα επάνω τους


Προχωρούν βαθιά στο δάσος μέχρι να βρούν τα σωστά τριαντάφυλλα,
γιατί δεν είναι όλα κατάλληλα!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ: χρειάζονται μόνο
ροζ μυρωδάτα εκατόφυλλα

για τη ροδοζάχαρη.
Μαζεύουν τα πέταλά τους με προσοχή, και τα καθαρίζουν ένα ένα,
δεν πρέπει να έχουν ανάμεσά τους καθόλου στήμονες!
Τοποθετούν τα πέταλα πατικώνοντάς τα σε ένα ασημένιο νεραϊδοκύπελο
όσα κύπελα ροδοπέταλα μαζέψουν, τόσο κύπελα ζάχαρη προσθέτουν!
Τρίβουν με τα τρυφερά χεράκια τους τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη να μαραθούν και να γίνουν σαν πάστα.
Φυλλάνε αυτήν την πάστα σε σκιερή και δροσερή νεραϊδοσπηλιά
ή αν δεν έχουν τρυπώνουν και την κρύβουν στο κοντινότερο ψυγείο!!!
Το ίδιο κάνουν για 3 μέρες μέχρι να μαζέψουν την ποσότητα που θέλουν, γιατί όπως καταλαβαίνεται τα ρόδα δεν ανθίζουν όλα μαζί


Όταν τελειώσουν τη συγκομιδή, ανάβουν τη φωτίτσα τους στο γνωστό ξέφωτο

και βάζουν στην ασημένια χύτρα τους την τριανταφυλλόπαστα
ρίχνουν και το ανάλογο νερό και τα αφήνουν να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει το γλυκό.
Θέλει υπομονή και λίγο ξάφρισμα η ροδοζάχαρη για να γίνει ωραία και διάφανη.
Όταν γίνει το γλυκό, προσθέτουν και το χυμό από 2 λεμόνια που ενισχύουν και το τριανταφυλλί χρώμα, ανακατεύουν μια τελευταία φορά, και κατεβάζουν τη χύτρα από τη φωτιά.



Η μυρωδιά από το γλυκό που βράζει ειδοποιεί όλους τους κατοίκους του νεραϊδότοπου που μαζεύονται γύρω από τη χύτρα, ο καθένας με το πιατάκι και το κουταλάκι του στο χέρι, και περιμένουν να κρυώσει λίγο για να σερβιριστούν.



η συνταγή είναι ένα δώρο της Αρχοντίας