Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΙΡΙΑΛ

Τηλεοπτικό σίριαλ με θέμα το νέο μεταναστευτικό ρεύμα προς την Αυστραλία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012, 03:58
Ads by Google
WIND Double Play Απεριόριστο Internet & Σταθερό μόνο €15,17/Μήνα. Απόκτησέ το στη WIND! www.wind.com.gr/DoublePlay
Σίριαλ στη μικρή οθόνη γινεται το νέο κύμα μετανάστευσης Ελλήνων στην Αυστραλία. Κεντρικό πρόσωπο της τηλεοπτικής σειράς που γυρίζει διεθνής εταιρεία παραγωγής, είναι ενας Έλληνας μετανάστης, που προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του στη Μελβούρνη. Στόχος της σειράς είναι να περάσει το μήνυμα στους ξένους, ότι Έλληνας δεν σημαίνει μόνο «λαμόγιο» και «καλοπερασάκιας».

Κάθε μηνα, δεκάδες Ελληνες πρώην εργαζόμενοι και νυν άνεργοι, μαζεύουν τα απομεινάρια από τα όνειρα και τις ελπίδες τους και μεταναστεύουν στο εξωτερικο. Ο ξεριζωμός των Ελλήνων της δεκαετίας του 1960 αναβιώνει και πάλι, καθώς χιλιάδες πλέον Ελληνες, στην πλειονότητά τους νέοι, αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον σε μια νέα πατρίδα που θα τους προσφέρει εργασία και ποιότητα ζωής. Αναμεσα τους και πολλοι που επιλεγουν την Αυστραλία.

Φτάνοντας στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη ή σε κάποια άλλη μεγαλούπολη, ξεκινά γι’ αυτούς ένας νέος Γολγοθάς. Εκείνος του εγκλιματισμού και της προσαρμογής στη νέα τους ζωή. Ο αγωνας των Ελλήνων μεταναστών της Αυστραλίας αποτυπώνεται σε ένα σίριαλ εφάμιλλο με την πραγματικότητα, με πρωταγωνιστές Ελληνες και Αυστραλούς ηθοποιούς.

Η ιδέα αναπτύχθηκε από τον 33χρονο Ελληνα μετανάστη Σπύρο Χελιώτη, ο οποίος είναι και ο πρωταγωνιστής της σειράς «Dream of a shadow», και τον Νικήτα Μπάλλα, Ελληνα δεύτερης γενιάς.

Σκοπός της σειρας είναι αφενός να αναδείξει τις δυσκολίες που συναντούν οι ομοεθνείς μας στη νέα τους πατρίδα, αφετέρου να κάνει τους ξένους να διαγράψουν από τη μνήμη τους τούς προσβλητικούς για εμάς όρους «λαμόγια» «κλέφτες» και «τεμπέληδες» που έχουν χαραχτεί στο μυαλό τους, από το άκουσμα της μεγάλης φοροδιαφυγής που υπάρχει στη χώρα μας και της παράνοιας της ελληνικής πολιτικής εφαρμογής.

Η παραγωγή εχει Ελληνίδα σκηνοθέτιδα, τη γνωστή μέσα από τους «Μικρούς Μήτσους» Μαρίνα Λεοντάρη. Στη σειρά πρωταγωνιστούν επίσης η Ιωάννα Πηλιχού, η οποία υποδύεται τη σύντροφο του Σπύρου Χελιώτη, και η Σάννυ Χατζηαργύρη.

Πηγή: thebest

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου