Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ

Η Πελοπόννησος προσφέρει διακοπές που συνδυάζουν την οδική περιπλάνηση με μοναδικές εναλλαγές τοπίων. Στα δυτικά παράλια σας περιμένουν μεγάλες ακρογιαλιές και ξενοδοχεία ιδανικά για οικογένειες, στον Νότο τα εξωτικά τοπία της Μάνης προκαλούν τους εξερευνητές, ενώ η ανατολική ακτή συνδυάζει μικρά χωριά και ανεξερεύνητες διαδρομές με τις αρχαιότητες των Μυκηνών και της Επιδαύρου.

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ
Αγαπημένος προορισμός για σύντομα weekends ο Νομός Αργολίδας, μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία μιας οδικής περιπλάνησης στην Πελοπόννησο. Ακολουθώντας τον δρόμο προς το Ναύπλιο θα κάνετε μια μικρή παράκαμψη για να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Το Ναύπλιο είναι ιδανικό για ρομαντικές βόλτες αλλά και δροσερές βουτιές στον κόλπο της Αρβανιτιάς ή στην Καραθώνα, που είναι η πιο οργανωμένη παραλία με beach sports.
Μια εναλλακτική διαδρομή είναι από την παλιά εθνική για Επίδαυρο που σας αποκαλύπτει λιμανάκια και δροσερούς κόλπους για σύντομες βουτιές. Μια στάση στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου και στο μικρό, γλυκύτατο, μουσείο επιβάλλεται. Αφήνοντας πίσω σας το Ναύπλιο, θα πάρετε τον δρόμο για το Λεωνίδιο, ακολουθώντας την πολύ όμορφη παραλιακή διαδρομή. Από τις καλύτερες επιλογές για κολύμπι είναι η Σαμπατική (κλειστός κόλπος με γκρίζο βότσαλο, ελιές, κυπαρίσσια και ψαροταβέρνες), η Πλάκα ή τα Πούλιθρα (ήσυχοι βοτσαλωτοί κολπίσκοι με ελιές). Στο γραφικό Λεωνίδιο θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι και τσακώνικες μελιτζάνες και θα θαυμάσετε τα αρχοντικά - κομψοτεχνήματα του 19ου αιώνα.
Η διαδρομή Λεωνίδιο - Κοσμάς είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές της Πελοποννήσου. Επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας της Ελωνας και ξεκούραση στην ανοιχτή πλατεία του Κοσμά, με τα πλατάνια, τις βρύσες, τις ταβέρνες και την εκπληκτική θέα. Το πιο διάσημο μέρος στα ανατολικά παράλια της Πελοποννήσου είναι χωρίς αμφιβολία η Μονεμβασιά. Ωστόσο πριν αφεθείτε στη γοητεία της καστροπολιτείας αξίζει να αναζητήσετε δύο σχετικά άγνωστα χωριά. Το ένα είναι το Γεράκι, αγροτικό κεφαλοχώρι στους πρόποδες του Πάρνωνα που διαθέτει δύο ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους. Μια βυζαντινή νεκρόπολη με εξαιρετικές εκκλησίες και ένα κάστρο που χρονολογείται από το 1250 και είναι χτισμένο πάνω σε χαμηλό λόφο. Το δεύτερο είναι το παραθαλάσσιο Κυπαρίσσι, ένα χωριό που θυμίζει νησί, με ασβεστωμένα σπίτια, κεραμιδένιες στέγες και χρωματιστά πορτοπαράθυρα.
ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ
Περιηγηθείτε σε Επίδαυρο και Ναύπλιο και ηλεκτρονικά: www.epidavros.gr, www.epidavros-land.gr, www.ancientepidavros.com, www.greekfestival.gr και www.nafplio.gr, www.nafplio-tour.gr, www.nafplio-guide.gr, www.argolida.gr
ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου