Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Θετικές Σκέψεις, Λέξεις, Συν-αισθήματα

Θετικές Σκέψεις, Λέξεις, Συν-αισθήματα


Πως είναι το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο;


Εγώ δεν το βλέπω μισογεμάτο, το βλέπω ξέχειλο!

Ακούμε συχνά ανθρώπους να λένε σε άλλους ‘ σκέψου θετικά’. Σε όσους προτείνεται αυτή η φράση αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ή θα θέλαμε να γνωρίζουμε, πώς να σκεφτόμαστε θετικά. Όμως δεν το εφαρμόζουμε στην πράξη, όπως τόσα και τόσα που ήδη γνωρίζουμε, πιο εύκολα μεμφόμαστε αυτούς που τα εφαρμόζουν με αφ υψηλού υποτιμητικές εκφράσεις, παρά να τα εφαρμόσουμε και να απολαύσουμε τα ευεργετικά τους αποτελέσματα..
Πολλές φορές βλέπουμε τα πράγματα αποκλειστικά μαύρα ή άσπρα. Είμαστε φανατικοί υποστηρικτές είτε της απόλυτης επιτυχίας, είτε της απόλυτης αποτυχίας, χωρίς να μπορούμε να προβλέψουμε ή να βιώσουμε μια μέση κατάσταση ζωής. Ο θετικός τρόπος σκέψης μας κατευθύνει προς την πλευρά της ευτυχίας, χωρίς να επιζητούμε την απόλυτη τελειότητα. Έτσι η προσέγγισή είναι πιο ρεαλιστική και οι πιθανότητες να εφαρμοστεί, είναι ακόμα περισσότερες.
Μελέτες και πρακτικές εφαρμογές έχουν δείξει ότι η αισιοδοξία και η απαισιοδοξία είναι χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που μπορούν να επηρεάσουν όλες τις πλευρές της ζωής αλλά και της υγείας. Η αισιοδοξία σχετίζεται με καλύτερη ψυχολογική αλλά και σωματική διάθεση, με μείωση των ασθενειών και με μεγαλύτερο προσδόκιμο ευτυχισμένης ζωής.
Είναι βέβαιο ότι ο θετικός τρόπος ζωής μας κάνει πιο θετικούς προς την ζωή, περισσότερο χαρούμενους και ευτυχισμένους. Όταν σκέφτεται κάποιος θετικά κατευθύνει τον εαυτό του σε θετική στάση ζωής τότε πραγματοποιείται μια εγκεφαλική διεργασία όπου οι σκέψεις, οι λέξεις αλλά και οι εικόνες συνδέονται με την επιτυχία.
Ο θετικός τρόπος σκέψης συνδέεται με την τόνωση της αυτοπεποίθησης, μείωση συμπτωμάτων κατάθλιψης, την μείωση του άγχους, επίτευξη των στόχων, ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων, μείωση αρνητικών συναισθημάτων. Ο Θετικός τρόπος σκέψης και ζωής ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΙΩΝΕΙ, ο αρνητικός τρόπος ζωής, σκέψεων, συναισθημάτων αφαιρεί ενέργεια. Γι αυτό και οι αρνητικοί άνθρωποι είναι ψυχικά άδειοι και ασθενούν, ψυχικά και σωματικά.
Οι αρνητικές σκέψεις και συμπεριφορές προκαλούν αρνητική διάθεση και μειωμένη λειτουργικότητα. Όταν ο εγκέφαλος βομβαρδίζεται με αρνητικά στοιχεία ενεργοποιούνται βιολογικοί μηχανισμοί κατάθλιψης και άγχους. Η διαδικασία αυτή προκαλεί περισσότερη δυστυχία και αποδοχή αρνητικών στάσεων, με συνεπακόλουθα θυμού, οργής, βιας, κατάθλιψης, κακεντρέχειας, βλακείας  κλπ διαχρονικά καλούδια.
Ο θετικός τρόπος σκέψης, δεν υποστηρίζεται από όλους τους ανθρώπους. Κάποιοι θεωρούν ότι δεν άρχει λόγος να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία και άλλοι χλευάζουν όσους την εφαρμόζουν. Μην ξαφνιάζεσαι ναι, είναι οι Οργανικές Πύλες, ή αλλιώς οι Επιτυχημένοι Ψυχοπαθείς, που τους λείπουν τα άνω Τσάκρα. (κέντρα Ενέργειας).  Συγχρόνως πολλοί από αυτούς που την εφαρμόζουν, από αμέλεια γνώσης,  δεν γνωρίζουν πως να έχουν τα θετικά της αποτελέσματα.
Ο θετικός τρόπος σκέψης είναι σκόπιμα παρεξηγημένος, άλλωστε είναι κι αυτό πεδίο δράσης της προπαγάνδας. Γιατί ποιός κυβερνήτης, δημοσιογράφος, τραπεζίτης, γιατρός, ασφαλιστής, φαρμακοποιός, παπάς, κατηχητής, θέλει ανθρώπους υγιείς πνευματικά χαρούμενους και ευτυχείς, να γελάνε και να μην αρρωσταίνουν; Ειδικά όταν όλοι αυτοί κατέχουν το κοπυράιτ της ευτυχίας, της υγείας, της καλής ζωής;
Διοχετεύουν λοιπόν πλαγίως και εμμέσως, ότι με τον θετικό τρόπο σκέψης αγνοούμε τα προβλήματα και τις δυσάρεστες καταστάσεις. Αυτό είναι λάθος, γιατί με τον θετικό τρόπο σκέψης διατηρούμε μια πιο θετική προσέγγιση των δυσάρεστων καταστάσεων. Γενικότερα ο τρόπος ζωής με θετικές σκέψεις, θετικά συναισθήματα και θετική στάση ζωής, κερδίζει πάντα, σε κάθε αρνητική κατάσταση.
Ο άνθρωπος που είναι προσανατολισμένος προς τον Θετικό τρόπο Ζωής, δεν είναι δυνατόν να βιώσει κατάθλιψη, αρνητικά συναισθήματα, θυμό, οργή, μίσος, εχθρότητα, παρά μονάχα όταν ο ίδιος στρατηγικά επιλέξει να παίξει τον ρόλο του θυμωμένου και τότε ακόμη το σώμα του δεν βιώνει κανένα από τα αρνητικά του αληθινά θυμωμένου ανθρώπου.
> Πόσες Θετικές Σκέψεις Κάνεις ΤΩΡΑ;
> Γράψε τις
> Αισθάνεσαι τα ευεργετικά συναισθήματα που τις ακολουθούν;
> Γράψε τα
> Βιώνεις  αποτέλεσμα;
> Γράψε το
> Τι συναίσθημα νοιώθεις για το αποτέλεσμα;
> Γράψε το
© Απόσπασμα από το βιβλίο «Δαμάζοντας τα Πιράνχας»

Το διαβάσαμε από το: Θετικές Σκέψεις, Λέξεις, Συν-αισθήματα http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/07/blog-post_7554.html#ixzz2HZRbVfnZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου