Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Νότια Αφρική: συγκινήσεις εκτός γηπέδου...

Νότια Αφρική: συγκινήσεις εκτός γηπέδου...


Η Νότια Αφρική είναι μια χώρα που τελευταία συζητιέται πολύ λόγω του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί εκεί το καλοκαίρι. Θεωρήσαμε ότι για όσους την επισκεφθούν τώρα ή στο μέλλον θα ήταν χρήσιμες κάποιες πληροφορίες για να φτάσουν πιο oργανωμένοι!
καταρράκτες Βικτόρια, Νότια ΑφρικήΗ Νότια Αφρική είναι άκρως μυστηριώδης και εξωτική, στο νοτιότερο άκρο της «μαύρης ηπείρου», γεμάτη αντιθέσεις και συγκινήσεις για τον ταξιδιώτη. Διαθέτει τοπία απαράμιλλης ομορφιάς όπως οι καταρράκτες Βικτόρια, αχανείς εκτάσεις, καθαρό ουρανό και συνδυάζει Μεσογειακό κλίμα, απέραντες αμμουδιές, αμπελώνες του Νοτιοδυτικού Ακρωτηρίου αλλά και ξηρό, άνυδρο τοπίο της σαβάνας του Βορειοδυτικού Ακρωτηρίου. Είναι γνωστή για τα σαφάρι της αλλά και τις κοσμοπολίτικες πόλεις της και τους χαμογελαστούς, καλόκαρδους ανθρώπους της.

Στη συνέχεια θα αναλύσουμε λίγο περισσότερο μερικά από τα hot spots της Νότιας Αφρικής

Κέιπ Τάουν
Πρόκειται για τη μητρόπολη της Αφρικής και μια περιοχή που θεωρείται από τις ομορφότερες του κόσμου. Η πόλη προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση σε κάθε ταξιδιώτη. Λογικό και μόνο από το γεγονός ότι αποτελεί μίξη Ινδονήσιων, Γερμανών, Βρετανών και Γάλλων κατοίκων μαζί με αφρικανικές φυλές από την ευρύτερη περιοχή.
Το Table Mountain με τη διάσημη "κορυφή του Διαβόλου" είναι άκρως εντυπωσιακό και συνδυάζεται με την παραθαλάσσια ζώνη που συγκρίνεται με τις παραλίες του Σαν Φρανσίσκο και Σίδνεϊ. Οι αμμώδεις, λευκές, απέραντες παραλίες στους πρόποδες του Table είναι ιδανικές για χαλάρωση αλλά και για θαλάσσια σπορ εντός ή εκτός νερού. Ανεβείτε με τελεφερίκ στο Table, νωρίς ή αργά το απόγευμα ώστε να αποφύγετε το "τραπεζομάντηλο". δηλαδή το λεπτό στρώμα σύννεφου που κρύβει τη θέα. Από την κορυφή ξεκινούν πολλά μονοπάτια που οδηγούν σε διαφορετικά σημεία με εκπληκτική θέα στο Κέιπ Τάουν.
Table Mountain, Νότια Αφρική
Ειδικότερα σχετικά με τις πραλίες, υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα:
  • Clifton με καλλίγραμμες λουόμενες
παραλία Clifton, Νότια Αφρική
  • Camps Bay για πιο οικογενειακές καταστάσεις
  • Llandudno για surfing
  • Noordhoek για βόλτες με άλογα δίπλα στο κύμα
  • Muizenberg για τους λάτρεις του χρώματος
παραλία Muizenberg, Νότια Αφρική
Η πόλη με κέντρο το City Bowl είναι γεμάτη ενέργεια, ο ταξιδιώτης μπορεί να επιλέξει από εξορμήσεις στις φυσικές ομορφιές της περιοχής μέχρι ξέφρενο γλέντι κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ έχει και πολλές επιλογές για αγορές στα εμπορικά κέντρα και τα υπαίθρια παζάρια. Επισκεφθείτε το La Med με την καταπληκτική θέα, το Planet Bar, το Bascule και το Whiskey Bar. Τα εστιατόρια της πόλης προσφέρουν διεθνή κουζίνα οπότε όλοι μένουν ικανοποιημένοι. Δοκιμάστε από το La Quartier Francais που έχει ψηφιστεί ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο και το Blues με θαλασσινά και ευχάριστη θέα!
Επισκεφθείτε την πλατεία Greenmarket Square για να θαυμάσετε τα αποικιακά κτίρια και τους δημόσιους κήπους, το ενυδρείο Two Oceans και την λεωφόρο Government Avenue με τα μουσεία και τα είδη χειροτεχνίας, την συνοικεία Gardens και το παραλιακό Waterfront που είναι γεμάτο καταστήματα και εστιατόρια και από όπου αναχωρούν πλοία για το διάσημο Robben Island. To Robben Island είναι ένα νησί φυλακή όπου είχε φυλακιστεί και ο Νέλσον Μαντέλα. Σήμερα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από πρώην κρατούμενους οι οποίοι παραστατικότητα μεταφέρουν τα βιώματα από τη ζωή τους στη φυλακή. Για εσάς που λατρεύετε το κρασί μια καλή επιλογή θα ήταν να να πραγματοποιήσετε μια βόλτα στους δρόμους του κρασιού ή να επισκεφθείτε κάποιο κτήμα γευσιγνωσίας.

Γιοχάνεσμπουργκ
Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια ΑφρικήΤο Γιοχάνεσμπουργκ, γνωστό και ως "Egoli" (μέρος του χρυσού) είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Gauteng. Στο παρελθόν η πόλη γνώρισε μεγάλες δόξες λόγω των ορυχείων χρυσού, μερικά από τα οποία διασώζονται ως σήμερα. Η πόλη είναι σύγχρονη και περιστοιχίζεται από τεράστιους ουρανοξύστες. Στο Γιοχάνεσμουργκ της Νότιας Αφρικής παρελθόν και μέλλον συνυπάρχουν. Περπατήστε στην πόλη ανάμεσα σε υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα και αφρικανικά bazaar, σε μοντέρνα ιατρικά κέντρα και παραδοσιακούς χειροπράκτες θεραπευτές και νιώστε τον συνδυασμό ethnic και δυτικού αέρα της πόλης. Επισκεφθείτε επίσης τα μουσεία, τα θέατρα και τις αρένες του Γιοχάνεσμπουργκ.
Το Γιοχάνεσμπουργκ προσπαθεί να απαλλαγεί από τη φήμη της επικίνδυνης πόλης. Οι περισσότεροι τουρίστες πάντως προτιμούν ακόμη τα ασφαλέστερα βόρεια προάστια. Στο Γιονάσεμπουργκ αξίζει μια επίσκεψη στο Μουσείο Απαρτχάιντ, στο Λόφο του Συντάγματος, στο Μουσείο Maropeng (πολύ ενδιαφέρον, διαδραστικό μουσείο για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους), στο Rosebank και Sandton για ψώνια, στην όμορφη γειτονιά Melville, στο Soweto με το στάδιο όπου πραγματοποιούνται οι αγώνες και στο Kruger National Park.

Πρετόρια
Πρετόρια, Νότια Αφρική
Η Πρετόρια είναι μία συμπαθητική πόλη, κυρίως κατά τους μήνες Οκτώμβριο και Νοέμβριο οπότε και ανθίζουν τα τοπικά δέντρα “Jacarandas”. Επισκεφθείτε το κολοσιαίο μνημείο Voortrekker, την πλατεία JG Strijdom, το συγκρότημα Union Buildings, την πολύβουη Church Square (εδώ ο κόσμος κάνει πικνίκ) και το πάρκο Burges. Στην Πρετόρια υπάρχει και Πανεπιστήμιο, γεγονός που την καθιστά μια ολοζώντανη πόλη, ειδικά στις περιοχές Hatfield και Brooklyn που σφύζουν από εστιατόρια και μπαρ.
Στους δρόμους της πόλης συνηθισμένη εικόνα είναι οι ζητιάνοι. Γενικά, κατά την διάρκεια της ημέρας είναι ασφαλές να κάνει κανείς περιπάτους στην πόλη, όταν σκοτεινιάζει όμως καλό είναι να πάρετε συστάσεις για την ασφάλεια των περιοχών που έχετε σκοπό να επισκεφτείτε.

Durban
Πρόκειται για το μεγαλύτερο λιμάνι της Αφρικής. Επισκεφθείτε το ενυδρείο του, τις πολύ όμορφες συνοικίες Berea και Morningside και τα πεδία μαχλων Άγγλων-Ζουλού και Μποέρ.
Durban, Νότια Αφρική
Nelspruit
Πρόκειται για μια όμορφη και ήσυχη πόλη της Νοτίου Αφρικής με μεγάλους δρόμους και σπίτια με βουκαμβίλιες και jaracandas. Εξερευνήστε τους καταρράκτες της και τις επαρχιακές πόλεις Sabie και Graskop και τη θέα που προσφέρεται από την κορυφή του φαραγγιού προς τον ποταμό Blyde.
 από την κορυφή του φαραγγιού προς τον ποταμό Blyde, Νότια Αφρική
 jaracandas, Νότια Αφρική

Port Elizabeth
Πρόκειται για ένα δημοφιλές θέρετρο με βικτωριανά σπίτια και καταπράσινους κήπους, μόνιμη ηλιοφάνεια και μεγάλου μήκους ακτές. Η πόλη βρίσκεται πολύ κοντά σε καταφύγια από όπου μπορείτε να παρατηρήσετε τα άγρια ζώα πχ. τα "Big 5" (ρινόκερος, ελέφαντας, λιοντάρι, βουβάλι και λεοπάρδαλη).
Port Elizabeth, Νότια Αφρική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου