Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ερωτικη ΜΟΥΣΑ Pirelli Calendar 2007

 

 
 
 
 
Pirelli Calendar 2007

Η έκδοση 2007 του Ημερολογίου Pirelli παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ, σε προσκεκλημένους και συλλέκτες από όλο τον κόσμο, στο Battersea Evolution Park στο Λονδίνο.

Πρωταγωνίστριες αυτής της έκδοσης είναι πέντε από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες ηθοποιούς: Sophia Loren, Penelope Cruz, Hilary Swank, Naomi Watts και η προκλητική Lou Doillon, φωτογραφημένες από το Ολλανδικό δίδυμο Inez Van Lamsweerde και Vinoodh Matadin στην Καλιφόρνια.

Το μοναδικό ημερολόγιο του 2007 σηματοδοτεί μία σημαντική αλλαγή: η χλιδή και η λάμψη που χαρακτήριζε τις προηγούμενες εκδόσεις απουσιάζει. Έχει γίνει μία επιστροφή στην απλότητα των κινηματογραφικών σκηνικών, των ιστοριών και της φωτογραφίας που επικρατούσε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 (θυμίζοντας ταινίες των Pier Paolo Pasolini και Michelangelo Antonioni): η προσωπικότητα του ατόμου υπερισχύει του περιβάλλοντος χώρου, μέσα σε ένα απλό, ανεπιτήδευτο σκηνικό.

Απλές, αυθόρμητες φωτογραφίες απεικονίζουν πέντε γυναίκες. Οι απόκρυφες, μυστικές ιστορίες αποκαλύπτουν τις πιο απόρρητες και μύχιες ψυχές των πρωταγωνιστριών. Δυναμικές και περήφανες προσωπικότητες δεσπόζουν μέσα από μία σαρωτική διάσταση στο γυμνό περιβάλλον. Ένα κρεβάτι, πέντε πρωταγωνίστριες και πέντε ιστορίες παρουσιάζονται σε ένα ημερολόγιο που αμφισβητεί τις μόδες, ανατρέπει τα συμβατικά, και προσπαθεί να αγγίξει τις ψυχές των γυναικών. Στην έκδοση αυτή, επιχειρείται κυρίως μία νοητική, ψυχολογική και καλλιτεχνική προσέγγιση.

«Είμαστε σε ένα δωμάτιο με ένα κρεβάτι και ένα σεντόνι, μόνο. Θελήσαμε να το κάνουμε το σκηνικό όσο το δυνατόν πιο προσωπικό και οικείο, σαν να τραβάγαμε φωτογραφίες με φίλους» δήλωσε η Inez. Αυτός ο εντελώς νέος τρόπος απεικόνισης έρχεται σε έντονη αντίθεση με τις συνήθεις φωτογραφίες των πέντε πρωταγωνιστριών που προορίζονται για τα μέσα ενημέρωσης – από το κόκκινο χαλί στις πρεμιέρες των ταινιών μέχρι τις illustration φωτογραφίες των περιοδικών Lifestyle και τα στιγμιότυπα που τραβούν οι παπαράτσι.

Το Ημερολόγιο 2007 είναι ένας δυναμικός συνδυασμός απλών, ποιοτικών φωτογραφιών που διερευνούν τη γυναικεία προσωπικότητα σε βάθος. Η Inez, σπουδαία προσωπογράφος, δημιουργεί άμεσα μία αίσθηση οικειότητας με τους πρωταγωνιστές, κάνοντάς τους να νιώθουν άνετα. Από τη μία γυναίκα στην άλλη, προσπαθεί να αναδείξει τα απόκρυφα και πιο έντονα στοιχεία της προσωπικότητάς τους. Σαν αποτέλεσμα, η Penelope εμφανίζεται ‘καυτή και αισθησιακή’, η Hilary είναι η ‘γνήσια, σπορτίφ, φυσική Αμερικανή καλλονή’ η Lou είναι ‘ελκυστική και μοντέρνα’, η Naomi είναι ‘κομψή και σοφιστικέ’, αντιπροσωπεύοντας την Βρετανική τελειότητα, και η Sophia Loren είναι ‘σούπερ σταρ και θρύλος’.

Το αποτέλεσμα είναι εικοσιέξι, απίστευτα δυναμικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Το φως, η σύνθεση και η ατμόσφαιρα των απλών ‘πορτρέτων’ έχουν όλα όσα θα μπορούσε να περιμένει κάποιος από δύο θαυμάσιες διεθνείς φωτογράφους όπως η Inez και Vinoodh
Δεν μου αρέσει · · · 9 ώρες πριν ·

  • Σας αρέσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου