Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΜΙΑ ΕΥΧΗ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟΧΩΝ

yannidakis live πέμπτης – ΜΙΑ ΕΥΧΗ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟΧΩΝ

Καληνωρίσματα. Σε λίγες ώρες φεύγει μια ακόμη πολύ ιδιόμορφη χρονιά για να δώσει τη θέση της στο 2010. Για κάποιους ξεκινά μια νέα δεκαετία στον 21ο αιώνα και για άλλους τα νούμερα δεν έχουν και τόση σημασία. Όλοι λίγο-πολύ είμαστε συνειδητοποιημένοι πως η ερχόμενη χρονιά θα είναι πιο δύσκολη από από άποψη υλικών αγαθών, αλλά ίσως να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους μας.
Ο πρωταρχικός παράγοντας για να προσεγγίσουμε τους στόχους μας, είναι η ελπίδα. Και αυτό ακριβώς πρεσβεύει η αλλαγή του έτους, έστω και άτυπα. Να μπορούμε να ελπίζουμε. Να χρησιμοποιούμε την ελπίδα ως εργαλείο ενδυνάμωσης για όλα εκείνα που χρειάζονται να φτάσουμε στο στόχο μας. Μιλώντας βέβαια για στόχο προϋποθέτει πως έχουμε θέσει τέτοιους και πως έχουμε ασχοληθεί με τον προγραμματισμό του βραχυπρόθεσμου ή μακροπρόθεσμου μέλλοντος στη ζωή μας. Ξέρω ανθρώπους που δεν είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους και που ενώ δεν έχουν ανυπέρβλητα εμπόδια αδυνατούν για διάφορους λόγους, να θέσουν στόχους.
Κι όμως το χειρότερο όλων κατ’ εμέ παραμένει η έλλειψη ελπίδας. Άνθρωπος που δεν ελπίζει θεωρώ πως είναι “νεκρός”. Είναι μεγάλη ανάγκη να αντλεί ο καθένας ελπίδες αν όχι από τον ερχομό ενός έτους, τότε ίσως από τους ανθρώπους που θα του δώσουν κάποιο κίνητρο να συνεχίσει ή ακόμα από τις ίδιες τις ανάγκες. Έχει μεγάλη σημασία να μπορεί κανείς να δημιουργεί ανάγκες και φαντασιώσεις και αν το επόμενο βήμα είναι να τις ικανοποιεί τότε σίγουρα πρέπει να έχει πίστη και ελπίδα.
Αυτή ακριβώς είναι και η ευχή μου για όλους τους επισκέπτες, αναγνώστες και φίλους του yannidakis live για τον ερχομό της φετινής χρονιάς. Η ελπίδα! Ελπίδα για να αισιοδοξείτε πως θα μπορέσετε τελικά να πετύχετε όλους εκείνους τους εύλογους στόχους που κατά καιρούς θέτετε κι αν όχι απόλυτα, τότε να κάνετε βήματα προσέγγισης. Αύριο ξεκινά ο “Μύθος του Γενάρη” κι έτσι η ελπίδα εύχομαι να σας συντροφεύει από σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου