Μαδαγασκάρη στο χάρτηΝοτιοανατολικά της Αφρικής, αναδύεται από τον Ινδικό Ωκεανό το 4ο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο, η Μαγαδασκάρη! Τυχερός όποιος την επισκεφθεί, αφού η εμπειρία που θα βιώσει θα μείνει ανεξίτηλη! Το νησί είναι τεράστιο και αραιοκατοικημένο, οι κάτοικοι είναι πολύ φτωχοί και απλοί αλλά απίστευτα φιλικοί, ενώ ο πλούτος του νησιού είναι η φύση του: πάνω από το 80% των θηλαστικών, το 90% των φυτών και σχεδόν το 100% των αμφιβίων της δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον πλανήτη. Όποιος επισκεφθεί τη Μαδαγασκάρη, θα πρέπει να αγαπά τη φύση και να έχει αντοχές στην ταλαιπωρία αφού δεν πρόκειται για ταξίδι αναψυχής αλλά για ταξίδι με αρκετές δυσκολίες αλλά και περισσότερες συγκινήσεις!!!
Η πρωτεύουσα είναι το Ανταναναρίβο η αλλιώς Τάνα, συμπαθητική, όμως το ενδιαφέρον του νησιού είναι στις ζούγκλες, τις σαβάνες και ποικιλία του φυσικού τοπίου. Γενικά οι πόλεις του νησιού δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Πιο ενδιαφέρουσα είναι η πρωτεύουσα, με κτίρια επηρεασμένα από την Γαλλική αρχιτεκτονική και πλακόστρωτους δρόμους με υπέροχη θέα τις κοιλάδες που σχηματίζονται από κάτω...
 Ανταναναρίβο, η πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης
Το νησάκι Saint Marie όμως είναι απομονωμένο και εξωτικό, ίσως το ωραιότερο νησάκι του Ινδικού, με λευκές αμμουδιές και εξωτικά νερά, μερικά καταλύμματα μέσα στην θάλασσα, φρέσκο ψάρι και ξάπλες στην αιώρα, γεμάτο κοκοφοίνικες και ερειπωμένα, από τους κυκλώνες ξενοδοχεία. Πεζοπορία στη ζούγκλα του του νησιού είναι must! Nοικιάστε βαρκάκι για Cocotaire, το εξωτικό τοπίο θα σας ενθουσιάσει.
 Εξωτική παραλία στο Sainte Marie
Πολύ ενδιαφέρον είναι και το κανάλι του Βangalanes, ενώ το Αkani ‘n Νofy είναι ένας επιγειος παράδεισος με πάρκα γεμάτα λεμούριους και άλλα περίεργα ειδη ζώων και φυτών.
 Αν διασχίσετε αποστάσεις με αυτοκίνητο το τοπίο στη Μαδαγασκάρη εναλλάσσεται συνεχώς! Απέραντοι οριζώνες, σαβάνες, με βοοειδή, ζούγκλες, baobab και άλλα... Τα baobab είναι δέντρα που τα συναντάμε στην Μαδαγασκάρη και μοιάζουν με τεράστια ξυλώδη καρότα ή ίσως δέντρα αναποδογυρισμένα με τις ρίζες στον αέρα.. Eπισκεφθείτε τη «λεωφόρο των μπαομπάμπ», των υπεραιωνόβιων δέντρων ηλικίας 800 ετών που στέκουν επιβλητικά το ένα δίπλα στο άλλο. Αυτά είναι ό,τι έχει απομείνει από το πάλαι ποτέ πυκνό δάσος στη δυτική ακτή που καταστράφηκε για να μετατραπεί σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.Το δάσος είναι πλέον απολιθωμένο και διαθέτει κουφάλες τεράστιου μεγέθους!
 Baobab
Μια επίσκεψη στο Ranomafana αξίζει! Είναι ένα τεράστιο πάρκο γεμάτο ήχους που φαντάζουν πρωτόγνωροι στα δικά μας "πολιτισμένα" αυτιά. Η διαδρομη για το πάρκο αυτό είναι πολύ δύσκολη, βαλτώδης, άγρια Γεμάτη βδέλες και διάφορα άγνωστα ζώα, άλλα χαριτωμένα και άλλα επικίνδυνα.
 Ranomafana
Επόμενη στάση στο Isalo. Η διαδρομή άδεια, ξερή, πολύ ζέστη, ξεχωριστή ομορφιά, εγκατάλειψη, άλλες εικόνες, σαβάνα, βράχιαTο εθνικό πάρκο Isalo με τους παράξενους βράχώδεις σχηματισμούς είναι μοναδικό! Εκεί κοντά υπάρχουν θερμές πηγές με καταρράκτη ανάμεσα σε βράχια! Τι λέτε για ένα ζεστό μπάνιο σε μια φυσική πισίνα?
 Φυσική Πισίνα  στο Isalo
Τοπίο στο Isalo
Δύσκολο να οδηγείς προς Τulear, η ευθεία είναι ατελείωτη και όταν λέμε ατελείωτη εννοούμε περίπου 250 χμ. ευθείας!!! Περνάτε και από το χωριό του ζαφειριού, μια παραγκούπολη γεμάτη δούλους και φρουρούς με όπλα, εγκληματικότητα και εμπόριο πολύτιμων λίθων... Προσπεράστε, δεν είναι να παίζεις με τέτοιες καταστάσεις. Φτάνοντας τελικά στην Τulear, επισκεφθείτε το Οcean Μuseum με προϊστορικά ψάρια και κοχύλια. Εκεί θα συναντήσετε και μια ελληνική ταβέρνα (τόινγκ...)
Το Ιfaty είναι ένας τόπος πιο κοντά στον πολιτισμό και τουριστικά εκμεταλλευμένος αλλά και πάλι χωρίς υπερβολές. Εκεί μπορείτε να κάνετε καταδύσεις για να γνωρίσετε έναν εξίσου εξωτικό βυθό, να πάτε για ψάρεμα ,να χαλαρώσετε στην αιώρα, να μαζέψετε κοχύλια και αν πεινάσετε να φάτε ψαράκι Μαγαδασκάρης! Το ηλιοβασίλεμα από εδώ είναι ειδυλλιακό!
 Ηλιοβασίλεμα στο Ιfaty
Ψώνια: πολίτιμοι ή ημιπολίτιμοι λίθοι, αρωματικές βανίλιες με άρωμα που αντέχει απίστευτα στο χρόνο, φθηνά, χειροποίητα, λινά τραπεζομάντηλα. Σε γενικές γραμμές αν εξαιρέσουμε τα αεροπορικά, τα έξοδά σας δεν θα είναι ιδιαίτερα στη Μαδαγασκάρη, η ζωή εδώ είναι απλά, φθηνή γενικά ακόμη και να θες να ξοδέψεις χρήματα δεν ξέρεις πού!
Η Μαδαγασκάρη είναι άγρια και υπέροχη! Ζούγκλα και εξωτισμός, πυκνή βλάστηση και ξερότοπος, απλότητα και σπάνια ομορφιά! Είναι απίστευτη εμπειρία ακόμη και για τον πιο απαιτητικό!
Αναμένουμε από τους τυχερούς που την επισκέφθηκαν ήδη ή θα την επισκεφθούν, δικά τους σχόλια και φωτογραφίες!